Nasz Browar znajduje się na przepięknych i malowniczych rejonach Kaszubskich, pokrytych świeżymi lasami i połyskującymi wśród nich czystymi jeziorami.
Nasz Browar znajduje się na przepięknych i malowniczych rejonach Kaszubskich, pokrytych świeżymi lasami i połyskującymi wśród nich czystymi jeziorami.
Jako Browar Regionalny chcemy kontynuować historię warzenia piw w Chojnicach.
Pierwszy taki browar powstał w 1859 roku. Należał do Carla Wilke i mieścił się przy Wilchelmsplatz nr 4-5 (dzisiaj pl. Niepodległości).
Właścicielem drugiego browaru, założonego w 1868 roku, był Paul Riedel, którego firma mieściła się przy ulicy Angowickiej.
Trzeci powstał w 1879 roku i należał do Roberta Sixa, z budynkami usytuowanymi przy ulicy Angowickiej 26.
Browarnictwo Rzemieślnicze stanowi zaprzeczenie masowej produkcji, bezosobowości, powtarzalności i komercji.
Myśląc browar, myślisz budynek. W rzeczywistości jednak mianem browaru rzemieślniczego określa się firmę, która produkuje piwo rzemieślnicze w oparciu o własną tradycyjną recepturę.
W naszym browarze pracujemy na wysokiej jakości urządzeniach firmy Joh Albrecht. Stosujemy najwyższej jakości składniki przy wyrobie piwa – tylko chmiel, słód, drożdże i woda – to najbardziej tradycyjne składniki złotego trunku
Nasz browar to ludzie którzy na co dzień wkładają dużo serca w warzenie piwa.
Dlatego chcemy Państwu zaproponować najwyższej świeżości i jakości Regionalne Piwa Rzemieślnicze.
WEIZEN
PSZENICZNE
Piwo o wyczuwalnym zapachu bananowo – goździkowym, cynamonu oraz aromatycznego chmielu, orzeźwiające, musujące lekko kwaskowe, doskonale gasi pragnienie, barwa zamglona, złoto-bursztynowa.
Wyłącznie z naturalnych surowców: słodu jęczmiennego i pszenicznego, wody, aromatycznego chmielu oraz drożdży górnej fermentacji.
Piwo naturalne: niefiltrowane, niepasteryzowane.
CHOJNICKI
LAGER
Piwo dolnej fermentacji. Piwo charakteryzuje się umiarkowaną lecz długotrwałą chmielową goryczką, jasną barwą i dość wysokim poziomem alkoholu.
Wyłącznie z naturalnych surowców: słodu jęczmiennego, wody, chmielu oraz drożdży dolnej fermentacji.
Piwo naturalne: niefiltrowane, niepasteryzowane.